Het belang van voeding

voeding

Het belang van voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van het functioneren van het lichaam. Het omvat een aantal biochemische en fysiologische processen die de behoeften van een organisme ondersteunen. Deze processen omvatten opname, absorptie, assimilatie, biosynthese, katabolisme, uitscheiding en uitscheiding. De rol van voeding in het lichaam gaat echter verder dan de fysieke en chemische behoeften van een levend wezen. Er zijn bijvoorbeeld veel redenen om te eten en er zijn verschillende soorten voedsel.

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen te veel eten, is omdat ze niet beseffen hoe groot een portie is Eet en Weet. Als je uit eten gaat, kun je het beste een voorgerecht kiezen in plaats van een voorgerecht en een groter gerecht delen met een vriend. Als je thuis kookt, wees dan op je hoede voor supergrote items. Kies bij het kiezen van een portie vlees bijvoorbeeld voor een portie ter grootte van een pak kaarten of een traditionele gloeilamp. Als je geen vol gevoel hebt, voeg dan fruit of bladgroenten toe aan je maaltijd.

Als je je zorgen maakt over de hoeveelheid calorie├źn in een gerecht, probeer dan kleinere porties van elk voedsel te eten. Probeer een groter gerecht met een vriend te splitsen wanneer u uit eten gaat, of probeer thuis geen supergrote gerechten te bestellen. Als je je kind serveert, overweeg dan om het op een kleiner bord te presenteren om hun geest te laten denken dat het een grotere portie is. En als je je nog steeds niet verzadigd voelt, kun je altijd extra fruit en bladgroenten toevoegen om het gebrek aan calorie├źn in een maaltijd te compenseren.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.eetenweetonline.nl/